Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Wie vreest dat de naam Saison verwijst naar de beperkte beschikbaarheid kan opgelucht ademhalen: Saison is geen seizoensverschijnsel, maar een traditionele Belgische brouwstijl. De Saison grijpt terug naar een tijd waarin Belgische boeren en landarbeiders de wintermaanden doorbrachten met het brouwen van bier voor de zomer. Daarom wordt deze bierstijl ook wel Farmhouse Ale genoemd.
De afgelopen jaren hebben Belgische bieren internationale aandacht gekregen. Ze zijn over het algemeen smaakvoller, volumineuzer en hoger in alcohol dan hun Duitse tegenhangers. De Saison uit St. ERHARD is daarop geen uitzondering, ook al komt de brouwerij zelf niet uit België. Het Belgische bier uit Bamberg maakt indruk met complexe en ongebruikelijke gistaroma's die fundamenteel verschillen van die van standaard Duitse tarwe. Twee verschillende gistsoorten zorgen voor het kruidige aroma; Ze toveren tonen van peper en kruidnagel in het bier. Ook de mout, die speciaal uit België wordt geïmporteerd, zorgt voor meer België in het seizoen. De ongelooflijke twaalf moutsoorten garanderen een ronde body en een heerlijk zacht, bijna fluwelig mondgevoel.
De Saison uit St. ERHARD presenteert zich in een warme, koperkleurige karameltoon in het glas en wordt bekroond door een licht getint schuim met fijne poriën. Vanuit de romige schuimkraag stijgt een fijne geur van romige karamel, smeltende chocolade en ovenverse broodkorst naar de neus. De initiële smaak volgt de reukindruk en onthult een moutig bier met fijne bittere tonen en een aantrekkelijke kruidigheid.
Dit bier is ook verkrijgbaar als cognac , probeer het zeker eens!
Water, gerstemout (Pale Ale, Tennenmalz, Belgische karamelmouten), tarwemout (tarwebrouwmout, tarwekaramelmout), hop (Hallertau Tradition, Nelson Sauvin, Hallertau Blanc, Mozaïek), gist