Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De wintereditie van de populaire Wegseidlas uit Rothenbach is een moutige delicatesse die zelfs de meest verschrikkelijke novemberdag zoeter maakt. Maar liefst zeven moutsoorten zijn verantwoordelijk voor de volle aroma's en de geslaagde compositie van geroosterde tonen, ovenvers brood, gekarameliseerde noten, romige toffee en sterke rook. De brouwers kozen de meest aromatische granen en brouwden daarmee een winters kunstwerk. Het brouwsel heeft een aangenaam alcoholpercentage van 5,4% en valt dankzij het royale gebruik van gerookte mout in de categorie gerookte bieren.
Wij willen u hier echter niet kennis laten maken met de wintereditie , maar eerder met een verfijnde versie ervan. Voor hun Smokey Oak Beer sneden de brouwers een deel van de Winter Wegseidlas af en vulden dit in houten vaten. Deze vaten bevatten voorheen de beste whisky en brachten tijdens de opslag de smaak ervan over op het bier. Het proces vergde veel geduld van het team, maar het lange wachten was het meer dan waard: het smaakprofiel van het bier verdiepte zich en werd verrijkt door de edele whiskytonen. Uiteindelijk hebben we een moutige creatie die smaakt naar romige karamel, geroosterde noten, knapperige broodkorst, kampvuur, geroosterde granen, exotische vanille, turf en whisky.
Een absoluut culinair genot voor elk seizoen!
water, gerstemout , hop, gist,