Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Rond de Franse stad Limoges groeit een heel bijzondere eikensoort: De Limousin-eik is een van de talloze houtsoorten die zich uitstekend lenen voor het maken van vaten. Enerzijds komt dit door de grote poriën van het eikenhout, daarnaast is het hout rijk aan tannines en geeft het de daarin opgeslagen drank een prachtige kleur.
Brouwerij Camba profiteert van de positieve eigenschappen van deze houtsoort door een van haar bieren te laten rijpen in niet meer gebruikte Limousin-eiken rumvaten. De basis voor de fijne wijn is een heerlijke imperial stout, gebrouwen uit twee moutsoorten en de drie hopsoorten Fuggles, Goldings en Cluster. Tijdens de zes maanden durende rijping geeft het met rum doordrenkte hout het bier een potpourri van complexe aroma's en rondt het de smaak bovendien harmonieus af.
Cambas Oak Aged Imperial Stout vloeit in ondoorzichtig zwart in het glas en is versierd met een kroon van hazelnootbruin schuim. De geur en smaak kenmerken zich door een symfonie van rozijnen, gekonfijte vijgen, gedroogde pruimen en wilde bessen. Sterke tonen van romige koffie met melk en chocolade verfijnen het aromaspel. Dankzij de volle textuur en complexe body harmonieert de op vat gerijpte imperial stout wonderwel met stevige, zware gerechten of chocoladedesserts.
Water, gerstemout , hop, gist