In de regel wordt gedroogde en behandelde hop gebrouwen. Er wordt gebruik gemaakt van droge hopbellen, hoppellets of extracten. Het gebruik van het verse product is onpraktisch in de commerciële brouwerij-industrie en daarom nogal ongebruikelijk. Toch hebben twee brouwerijen de handen ineengeslagen om precies dat te doen! Het Riedenburger Brauhaus en brouwerij Kehrwieder hebben hun krachten gebundeld en met verse hop een uitstekend bier gebrouwen.
Onze biersommelier Marco Liebig heeft het bier voor je getest en kan het volgende melden:
Frisse droom presenteert zich goudkleurig en glanzend in het glas en wordt bekroond door een fijn schuim. Een kruidige geur van vers gedroogd hooi, pittige grapefruit en licht steenfruit vult de neus. Een vleugje abrikoos en sappige perzik complementeren de geur en doen je uitkijken naar de eerste slok. De initiële smaak onthult een fijne, sprankelende viscositeit met zachte moutzoetheid, abrikoos, grapefruit en een vleugje dennenhars. De afdronk is langdurig bitter en verrast met een afdronk die sappig, fruitig en zoet smaakt als vers geoogste abrikozen.
Marco’s conclusie: Verse hopbieren zijn exclusieve herinneringen aan de prachtige tijd van de hopoogst, die slechts één keer per jaar plaatsvindt. Ze geven kenners de mogelijkheid om zelfs gedurende het jaar de geur en smaak van de frisse, groene hop te proeven. Fresh Dream verwent het gehemelte met een rijke moutige body en is met een aangenaam alcoholpercentage van 5,7% echt doordrinkbaar. De biologische Callista-hop geeft het bier een fijne ziel en een onvergelijkbare smaak.
Marco raadt stevige, pittige gerechten aan met een mild biertje. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke taco’s? Pittige salsa en zelfgemaakte guacamole, wat nachochips, ijskoud biertje erbij en het feestmaal is klaar!
Water, gerstemout , hop, gist