Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In Duitsland hebben veel regio's hun eigen bierspecialiteiten. In Keulen drink je Kölsch, in het hoge noorden is er een verrassend ruim aanbod aan knapperige, bittere pilseners, in Düsseldorf heerst de Alt, de inwoners van de hoofdstad drinken Berliner Weisse, in Thüringen en Saksen geven ze de voorkeur aan sterke zwarte bieren en in de zuid-, bleek- en witbier zijn de favorieten. Omdat de Franken zichzelf niet graag als onderdeel van Beieren beschouwen, hebben ze uiteraard ook hun eigen biervoorkeuren. Light bier is hier ook populair, maar een favoriet onder alle Franken is zeker Kellerbier. Met een grote keuze aan pils, light bier, Zwickel, Bock, seizoensfestivalbier, rookbier, tarwe en dergelijke is de beslissing niet zo eenvoudig, maar het kelderbier (en niet alleen qua naam) past gewoon het beste bij de hartige snack in de bierkelder.
Elk van de talloze Frankische brouwerijen heeft zijn eigen recept voor de klassieker, en dat geldt ook voor de Krug-Bräu uit Waischenfeld. Hun versie van het kelderbier is van nature troebel en brengt naast een drinkbaar alcoholpercentage van 5,4% een compositie van volle granen in het glas. Sterke mouttonen, honing, warme kruiden en een bloemig, grasachtig vleugje hop karakteriseren de smaak en maken Krugs Ur-Stoff tot een nuchter genot voor elke dag.
Houdt u van Kellerbier? Het exemplaar van brouwerij Krug mag zeker niet ontbreken in uw repertoire!
Brouwwater, gerstemout , hop, gist