Biologisch is booming, en talloze brouwerijen hebben dit inmiddels ingezien. Ook de Frankische brouwerij Kundmüller, die het goede Weiherer-bier brouwt, is op de kar gesprongen en biedt naast het traditionele assortiment al geruime tijd ook een selectie uitstekende biologische bieren aan.
Om het biologische keurmerk voor bier te krijgen, moeten de grondstoffen afkomstig zijn uit de biologische landbouw. De biologische landbouw is onderworpen aan strenge controles en garandeert het vermijden van genetische manipulatie en schadelijke sprays. De ingrediënten voor de biologische bieren van Weiherer zijn met de hand geplukt en uiteraard biologisch. Ze geven het bier zijn krachtige karakter, verleidelijke kleur en onvergelijkbaar goede smaak.
De Weiherer Organic Zwickerla Dark vloeit in een koperrode ambertint in het glas en wordt gecompleteerd door een kroon van stevig, wit schuim. Het bier is ongefilterd en oogt daardoor bijna natuurlijk troebel. De visuele aantrekkingskracht wordt aangevuld door een hemelse geur van fijne karamel, geroosterde noten en zoete mout. Een vleugje gebakken appel en een beetje gist complementeren het aroma en doen je uitkijken naar de eerste slok. Hieruit blijkt een moutig bier met een Frankisch karakter. Volle tonen van ovenvers brood, gebrande mout en romige karamel strelen het gehemelte. Geroosterde noten, gedroogd steenfruit en een vleugje nootmuskaat ronden de aromaten vakkundig af. Richting de afdronk complementeert een licht bloemige hopnoot de sterke moutige body.
De Weiherer Bio Zwickerla Dunkel van brouwerij Kundmüller is een smaakvol Frankisch bier met een vol aroma dat perfect past bij snacks, braadstukken en braadworsten.
Water, gerstemout , hop, gist