De lichte Zwickerla van Kundmüller wordt gebrouwen met de hopsoorten Spalt Select en Perle. Het resultaat is een natuurlijk troebel Zwickelbier met een fijne balans van hop en mout en een heerlijk kruidige gisttoon. Het milde bier maakt indruk met een rijke verscheidenheid aan aroma’s en is dankzij de subtiele bitterheid uitstekend drinkbaar.
De Fränkisch Hell vloeit in een licht troebel goud het glas in en is versierd met een statige kroon van wit, donzig schuim. Uit de schuimige pracht stijgt een verleidelijke geur op van gist, brooddeeg, vers gemaaid gras, zuur fruit en bloemige hop. De initiële smaak volgt de eerste indruk en presenteert een rond bier met een sterke body en vederlichte hop-elegantie. De hop is speels en danst met tonen van groene appel, pittige citroen, vers gemaaid gras en prachtige bloemen op de tong. De mout draagt bij aan een zachte zoetheid en streelt het gehemelte met tonen van geroosterd graan. De gist rondt de smaken op een kruidige manier af.
Op het etiket van de Zwickerla zie je trouwens de senior manager van brouwerij Kundmüller na het uitvoeren van een traditionele activiteit: Erwin tikte op de vaten voordat hij de foto’s maakte. Pichen is de technische term voor het verzegelen van de vaten. Om dit te doen, worden alle verbindingen en kleine openingen in het vatoppervlak afgedicht met pek. Dit proces voorkomt dat kooldioxide ontsnapt en het vat is gemakkelijker schoon te houden als het oppervlak van binnen glad is.
Proost op traditie en vakmanschap!
Water, gerstemout , hop, gist