De Kräusen is een heel bijzondere bierspecialiteit in het brede assortiment van brouwerij Kundmüller: het natuurtroebel bier wordt niet zomaar gebrouwen en gebotteld, maar voordat het in de fles belandt, wordt het eerst verfijnd met een heerlijk jong bier. Dit proces wordt door brouwers ‘ruffing’ genoemd. De bleke Kräusen van Kundmüller is een mooi voorbeeld van deze traditionele bierstijl en is heerlijk verfrissend en gevaarlijk doordrinkbaar.
De Weiherer Kräusen vloeit in de kleur van vloeibare zonneschijn het glas in en is heerlijk natuurlijk troebel. Een kroon van luchtig, wit schuim zit bovenop het bier en straalt een delicate geur uit van mout, subtiel geroosterd graan, vers fruit, grasachtige hop en citroen. De initiële smaak volgt de olfactorische eerste indruk en presenteert een bier met een fluweelzacht mondgevoel en een aangename aantrekkingskracht. De volle smaak van zongedroogd graan wordt geleidelijk aangevuld met heerlijke aroma’s van vers gemaaid gras, kruidige gist, pittige citroen, kruiden en bloemige hop. Een fijne bitterheid en een vleugje groene appel ronden de aromaten elegant af. De afdronk is bitter, droog en fris.
Het jonge bier geeft de Kräusen zijn bijzondere frisheid en pit. Als u deze traditionele Frankische bierstijl nog niet heeft geproefd, raden wij Weiherer Kräusen Hell aan.
Water, gerstemout , hop, gist