Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De basis voor deze vatgerijpte bierspecialiteit ontstond in een samenwerking tussen de Frankische brouwerij Kundmüller en de Braziliaanse brouwerij Cervejaria Bamberg. Het speciale brouwsel van Weiherer draagt de naam Zapfenduster en maakt deze zeker waar. De Imperial Stout is een middernachtzwarte delicatesse met een zondig romig mondgevoel, een rijke overvloed aan geroosterde aroma’s en een smaakprofiel bestaande uit chocolade, koffie en karamel. De Frankisch-Braziliaanse delicatesse heeft zelfs goud gewonnen bij de International Craft Beer Awards.
Tot nu toe gaat het goed. Maar de Kundmüller Brouwerij zou de Kundmüller Brouwerij niet zijn als ze het daarbij lieten.
Als bekroning van hun voortreffelijke creatie verpakten de brouwers hun fijne speciale brouwsel zeven maanden lang in een Frans eikenhouten vat en bottelden het vervolgens in elegante champagneflessen. De rijping op vat verdiept niet alleen de oorspronkelijke smaak van het bier en geeft het aroma complexiteit en diepte, het vult ook het profiel aan met prachtige houtachtige tonen, subtiele hints van vanille en tonen van donkerrood, rijp fruit. De op vat gerijpte versie van Zapfenduster is een mahoniekleurige schoonheid met krachtige geroosterde aroma’s, tonen van geroosterde mout, karamel, in wijn gedrenkt eikenhout, warme kruiden en gekonfijt rood fruit.
Vatenopslag is nooit een slecht idee, maar in dit geval heeft het meer dan zijn vruchten afgeworpen!
Water, gerstemout , hop, gist