Voor brouwerij Kundmüller uit het slaperige stadje Weiher in Franken is het jaar 2024 een heel bijzonder jaar: precies 150 jaar geleden werd het eerste Weiher-bier gebrouwen. Dit fantastische jubileum werd in juni groots gevierd. Het team stelde een kleurrijk programma samen voor jong en oud en nodigde vrienden van heinde en verre uit om samen te eten, dansen, vieren en natuurlijk borrelen. Om de verjaardag te vieren werd uiteraard ons eigen bier gebrouwen. Het festivalbier werd in mei gebrouwen en op 15 juni officieel getapt ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum.
De jubileumspecialiteit is een krachtig festivalbier met een levendig alcoholpercentage van 5,8% en een vol karakter. De voortreffelijke mout werd gemaakt van Frankisch graan en de hop groeide in de zonnige tuinen van Spalt. Samen vormen deze fijne grondstoffen een smaakvol geheel dat indruk maakt door zijn harmonieus uitgebalanceerde smaak, glanzende gouden kleur en heerlijke frisheid. Een meesterwerk dat getuigt van 150 jaar brouwervaring!
Onder de gasten van de brouwerij bevonden zich meesterbrouwers van over de hele wereld die het festivalbier proefden en goed vonden. Meer dan goed, want een groot deel van het aanbod is al opgedronken. Als je ook mee wilt vieren en meedrinken, moet je er snel bij zijn en een paar flesjes veiligstellen.
Proost op de Kundmüllers en de volgende 150 jaar!
Water, gerstemout , hop