Net op tijd voor de start van het koude seizoen brengt het Riedenburger Brauhaus elk jaar een seizoensspecialiteit op de markt: de immer populaire Weizen-Doppelbock. Het winterbier van hoge gisting heeft een stevig alcoholpercentage van 7,8% en diverse moutige aroma’s. Precies het juiste bier als het buiten echt oncomfortabel is!
De Doppelbock van Riedenburger vloeit rijk kastanjebruin het glas in en is versierd met een indrukwekkende hoeveelheid hazelnootbruin schuim. Uit de romige kroon stijgt een typische tarwegeur van banaan, kruidnagel en gist op, die in de neus samen met de geur van ovenvers gekruid brood een verleidelijk mengsel vormt. De initiële smaak onthult een volumineuze body met een fluweelzacht mondgevoel en romige koolzuur. Sterke tonen van rijpe banaan, kruidige kruidnagel en gist strelen het gehemelte voordat de wintermagie in werking treedt: het aroma van versgebakken kaneelbroodjes complementeert het traditionele tarwearoma, vergezeld door hemelse tonen van koriander, toffee, geroosterde mout en gekonfijte pruimen. De alcohol is goed geïntegreerd in de smaak en zorgt voor een warmte die zich van de mond naar de maag verspreidt. Een vleugje fruitige zuurgraad rondt het aromaspel vakkundig af, terwijl een subtiel bittere afdronk het biergenot compleet maakt.
De Doppelbock van Riedenburger Brauhaus is een winterbierspecialiteit die je met zijn fijne kruiden en volle romigheid in vakantiestemming brengt.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist