Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Vroeger was het gebruikelijk om de gerst twee keer te roosteren voordat het werd gebrouwen. De mout kreeg meer aroma door dubbel fermenteren. Donkere en zeer aromatische dubbeldrogende mout geeft een onvergelijkbare gebrande smaak aan het bier, dat met sterke, eerlijke bieren doet denken aan vervlogen tijden.
Brouwerij Riegele volgt deze oude traditie en brouwt een donkerbierspecialiteit die scoort door zijn wonderbaarlijk krachtige kleur en heel veel smaak.
Echt donker van Riegele vloeit in een koperrode mahonietint het glas binnen. Het glanzende bier wordt omhuld door een hazelnootbruine kroon van romig schuim en heeft een prachtig boeket van donkere aroma's. Sterke gebrande mout, licht gebrande karamel, gedroogde bessen en rode vruchtenjam prikkelen de reukzenuwen en zorgen ervoor dat je zin krijgt in een eerste slok. Dit presenteert een volumineuze body met een fluweelzacht mondgevoel en aangename koolzuur. Zachte mout streelt het gehemelte en verwent de smaakpapillen met tonen van romig karamelsnoepjes, zelfgemaakte wilde bessenjam, gedroogde pruimen en heerlijke geroosterde aroma's die smaken naar koffiebonen, donkere granen en vers geroosterd brood. Een zachte toets van zoethout geeft het bier extra pit, terwijl de milde bitterheid voor structuur zorgt en de zoetheid prachtig in evenwicht brengt. Het biergenot eindigt in een lichtzoete, aangenaam droge afdronk.
De Aecht Dunkel van Riegele is een nieuw geïnterpreteerde klassieker die ons verrukt met zijn donkere aroma en karakteristieke geroosterde nuances.
Water, gerstemout , hop, gist