Augsburg kijkt terug op een rijke stadsgeschiedenis. Een juweel uit de geschiedenis van Augsburg is de zuiverheidswet van Friedrich I Barbarossa. Toen de keizer Augsburg in de middeleeuwen tot stad verklaarde, keurde de vorst een verscheidenheid aan verschillende voorschriften en wetten goed. Onder de wettelijke voorschriften voor de nieuwe stad bevond zich ook een paragraaf die betrekking had op de bierproductie. Barbarossa wilde de kwaliteit van het stadsbier verbeteren en legde een boete op aan alle brouwers van slecht bier.
De Riegele-brouwerij in Augsburg bouwt voort op dit tijdperk van fijne bieren en brouwt ter ere van Barbarossa een bier dat ook door de middeleeuwse raadsleden van hun stad zou zijn gesmaakt. De Augsburger Herrenpils is de herfstcreatie van de brouwerij en is drievoudig gehopt met aromatische hop. Het fijne, bittere aroma ontwikkelt zich bijzonder goed bij een drinktemperatuur van zes graden. Het klassieke bier vloeit glanzend licht goud in het glas en wordt bekroond met een statige kroon van sneeuwwit schuim. Een verleidelijk boeket van vers gemaaid gras, bloemige hop en pittige citroen nodigt uit tot een eerste slok. Het bier maakt indruk met een moutige smaak: zachte graantonen ontmoeten bloemige hop, frisse fruitimpressies, kruidige tonen en exotisch citroengras terwijl je drinkt. De ware kunst van dit bier schuilt in de subtiel uitgebalanceerde bitterheid, die het aroma op slimme wijze aanvult en het bier diepte en contrast geeft.
Water, gerstemout , hop