Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een ongewone renaissance van gerookt bier.
Omdat mout vroeger alleen boven vuur werd gedroogd, waren de meeste bieren in die tijd rookbieren. Wanneer de gekiemde gerst boven een houtvuur wordt geëest, krijgt hij de karakteristieke rokerige smaak, die vervolgens in het bier terechtkomt. In het postindustriële tijdperk wordt gerst al lang op een andere manier gedroogd en toch zijn er talloze brouwerijen die rookbier nieuw leven inblazen als een echte bierspecialiteit.
Brouwerij Rittmayer is een van deze brouwerijen en heeft met zijn Smoky George een echte zeldzaamheid onder de gerookte bieren gecreëerd. In samenwerking met de Nuremberg Whisky Club hebben ze een speciaal soort rookbier ontwikkeld: In tegenstelling tot veel gerookte bieren, die een uitgesproken gerookt hamaroma hebben, verbaast de Smoky George met een heel andere smaak. Schotse mout gedroogd boven turfrook is de reden voor het unham-achtige aroma.
Smoky George maakt indruk met zijn koperkleurige, licht troebele uiterlijk en romige schuimkraag. Onze smaakpapillen worden verwend door een delicate moutzoetheid en een unieke single malt whisky-toon. Bij het brouwen van Smoky George waren experts aan het werk, wat je al merkt vanaf de eerste slok van het delicaat gecomponeerde hopkunstwerk.
Water, gerstemout , hop