Brouwerij Schönramer is vooral bekend om zijn Schönramer Pils, die in Duitsland bijna een cultstatus heeft verworven en ook internationaal populair is. Maar de Schönramers hebben niet alleen goede Pilsner te bieden, hun Imperial Stout wordt niet voor niets Beieren's Beste Imperial Stout genoemd.
De statige naam van de Imperial Stout vindt zijn oorsprong in de tijd van de Russische tsaren. Catharina de Grote trok zich tijdens de winter altijd terug in haar ‘Keizerlijke Winterpaleis’. Om haar sombere seizoen daar zoeter te maken, stuurden een aantal Londense brouwerijen haar stouts. De tsarina hield van sterke bieren van hoge gisting en was meteen gecharmeerd van de complexe smaakvariatie van de stouts. Om na de winter niet zonder haar favoriete drankje te hoeven zitten, maakte ze een stevige hofdrank van de tsaar. De eenvoudige stout werd de imperiale stout.
En wat het delicate gehemelte van een tsarina behaagt, smaakt ons nog beter!
De Tsarina zou zeker genoten hebben van Beieren's Best Imperial Stout van Schönramer. Het is heerlijk verwarmend en betovert met aroma's van pruimen, koffie en cacao. Terwijl je drinkt, verandert de smaakwereld van karamelachtig geroosterde tonen naar tonen van pure chocolade, die bitter en helder leiden naar de afdronk, die varieert van gedroogde pruimen tot rokerige kersentabaktonen. Goed getemperd bij 12 tot 14°C, is de Imperial Stout een ware openbaring van complexe smaken.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist