Iedereen die denkt dat tarwe gewoon tarwe is, kent Schorschbräu niet!
De Frankische brouwerij heeft zich gespecialiseerd in de productie van volle bieren en biedt haar illustere klantenkring een assortiment dat varieert van 13 tot 56 procent alcoholgehalte. Enkele van de sterkste bieren ter wereld komen van Schorsch Tscheuschner, waaronder wat volgens hem het sterkste witbier ter wereld is.
De Schorschweizen brengt een ongelooflijke 15,0% op tafel en breidt de definitie van de term witbier uit in een mate die we niet voor mogelijk hielden. Het breidt het klassieke scala aan smaken van de stijl uit en tilt het naar een nieuw culinair niveau. Het krachtige brouwsel vloeit in het glas in de donkerste tint van mahonie en straalt een verleidelijke olfactorische potpourri uit, bestaande uit tonen van bananenbrood, gedroogd fruit en fijne chocolade. De smaakvorming volgt één op één deze opening en presenteert je rijpe banaan, gekonfijte kersen, kruidige gist, zoete honing, een vleugje gebrande mout en delicaat smeltende pure chocolade. Het alcoholgehalte draagt bij aan een zachte rumtoon en een vurige warmte en maakt het bier de ideale bewaarkandidaat: na verloop van tijd krijgt het brouwsel meer diepte en ontwikkelt het, volgens de meesterbrouwer, hints van portwijn en sherry.
Om de aroma’s volledig tot ontwikkeling te laten komen, moet je van dit bier genieten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden.
Water, gerstemout , hop, gist