Franken is een echt bierparadijs, niet in de laatste plaats vanwege de overvloed aan lokale grondstoffen. Graan gedijt uitstekend in de zonovergoten gebieden. Een groot deel van het rijpe graan wordt in een bekende Bamberg-mouterij direct verwerkt tot de fijnste mout en ontmoet regionale hop in de brouwerijen in Franken. Hersbruck in de regio Neurenberg is een groot hopteeltgebied. In de uitgestrekte hoptuinen groeien verschillende varianten van het groene goud, waardoor de brouwers een luxueus scala aan aroma’s en smaaknuances krijgen. Brouwerij Simon uit Lauf ligt praktisch in de buurt van deze hopregio en kan putten uit het volledige assortiment. Voor hun fijne, lichte bier hebben ze regionale gerst gecombineerd met goede hop uit Hersbruck en deze gecombineerd tot een typisch Frankische pils.
Het brouwsel wordt in een subtiel gewolkte goudtint in het glas gepresenteerd en rondt zijn perfecte look af met een kroon van schuim met fijne poriën. Een moutige geur met milde hints van karamel ontmoet vers gemaaid gras op de neus. De initiële smaak onthult een delicaat uitgebalanceerde body met milde mout en verse hop: pittige granen en toffee met citrusfrisse hints, vers gemaaid gras en hoppige bitterheid. Een droge, aardse afdronk bekroont het biergenot.
De Helle van Simon is een smaakvol bier dat heerlijk smaakt bij gegrilde gerechten.
Water, gerstemout , hop