In het christendom en alle andere wereldreligies is er een hele reeks feestdagen en evenementen die het dagelijkse leven onderbreken en het jaar doorspekken met gelegenheden om naar uit te kijken. Discipelen van goed gerstensap hebben ook biergerelateerde evenementen op hun agenda: met Pasen, Kerstmis, kerkbeurzen, het begin van de lente en de hopoogst zijn er seizoensspecialiteiten en twee keer per jaar is het bockbiertijd. Tijdens de vastentijd in het voor- en najaar wordt in traditionele brouwerijen stevig bier gebrouwen en met een ceremonie getapt.
De Simon-brouwerij uit Lauf an der Pegnitz ligt in het hart van de Frankische brouwerij en verrijkt uiteraard ook het bierlandschap met bockbier. Naar gewoonte wordt dit hier ook in het voor- en najaar geserveerd. Hun bijdrage aan het bockbiertijdperk is een licht brouwsel met een indrukwekkend alcoholpercentage van 7,0% en een delicaat gearomatiseerd karakter.
De brouwerij Simon Bock Hell presenteert zich in kristalhelder goud en is versierd met een majestueuze kroon van schuim met fijne poriën. Een delicate geur van zacht geroosterd graan, rijp fruit en grasachtige hop vult de neus en doet je uitkijken naar de eerste slok. De smaak bestaat uit krachtige mout, boshoning en kruiden. Een bittere finale bekroont het biergenot en blijft lang op de tong hangen.
Water, gerstemout , hop