Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De winter is een heel bijzondere tijd in het hoge noorden. De zee wordt steeds ruiger en een ijzige wind blaast de zilte zeelucht over dijken en dammen. Een delicate sneeuwlaag geeft het duinlandschap een winterse magie en na een lange wandeling kun je je opwarmen met Farizeeërs en stevige boerenkoolgerechten. Strandbranden en winterbaden zijn in het noorden net zo goed een traditie als eiergras en luide optochten van trommelende kinderen tussen de jaren door.
Brouwerij Störtebeker uit Stralsund draagt met een fijn stevig bier bij aan de magie van het eindejaar: hun Winter-Bock is een seizoensspecialiteit die geserveerd wordt zodra de herfst langzaam overgaat in de winter. Het brouwsel is gebrouwen met mout van lichte zomergerst en Belgische speciaalmout en scoort met een stevig alcoholpercentage van 6,8% en een volle smaak die bestaat uit fluweelzachte honingtonen en romige karamel.
De Winter-Bock stroomt goudkleurig, glinsterend roestrood uit de fles en wordt bekroond met een schuimkraag met gemengde poriën. Een potpourri van toffee, honingzoete amandelen en gekonfijt fruit prikkelt de neus en belooft winterplezier. Het eerste drankje zet de eerste indruk één-op-één voort en zorgt voor een gezellige sfeer met bloesemhoning, lichte mout, karamel en rode bessen. Een vleugje hop geeft het zijdezachte bier een harmonieuze frisheid.
Water, gerstemout , hop, gist