Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bier staat of valt met de kwaliteit van de grondstoffen. Zelfs de meest bekwame brouwmeester kan geen goud uit stro spinnen, dus het is van cruciaal belang dat de ingrediënten zorgvuldig worden geselecteerd. Het Herzogliches Bayerisches Brauhaus Tegernsee heeft een kernassortiment dat slechts uit acht soorten bier bestaat. Met zo’n kleine selectie ligt de focus op elk individueel brouwsel: elke creatie moet perfect zijn. Het team van de Beierse brouwerij bereikt deze norm door granen, hop en gist van uitstekende kwaliteit te gebruiken. Zelfs het water is uitzonderlijk: de basis van alle bieren is puur bronwater uit de bergen. Gecombineerd met de ervaring uit ruim 1000 jaar brouwgeschiedenis kan dit alleen maar goed zijn!
Bewijs van dit proefschrift is bijvoorbeeld de Tegernsee-hel. Dit klassieke volle bier wordt gebrouwen volgens de eisen van de Beierse Zuiverheidswet en brengt een alcoholpercentage van 4,8% in glanzend goud in het glas. Een statige kroon van donzig, sneeuwwit schuim troont op het zonnige lichaam en verleidt je om te drinken met de geurnoten van versgebakken brood en bloeiende zomerweide. De smaak bouwt zich langzaam op en stijgt van een milde eerste indruk naar een volmondig genot met hints van biscuitgebak, citroengras, zacht geroosterd graan en een vleugje vanille.
Water, gerstemout , hop