Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: DH Berliner Weisse met kruisbes
Je kunt om verschillende redenen kippenvel krijgen: een koude luchtstroom langs je huid en die doet trillen, er gaat iets bijzonder angstaanjagends door je hoofd en verschijnt op je huid, of we komen plotseling in contact met heel koud water. Zulke dingen hebben een nogal negatieve connotatie, maar positieve kunnen je ook kippenvel bezorgen: emotionele momenten, livemuziek, een ontroerende of aangrijpende ervaring, geluksgevoelens of het genieten van een bijzonder goede maaltijd.
Kapitaalbrouwerij BRLO voegt er een reden aan toe om kippenvel te bezorgen: hun nieuwste Berliner Weisse met kruisbessen! Wanneer het fruitige zuur je tong raakt, kan je huid opspringen van vreugde en uitbarsten in opgetogen kippenvel. Kippenvel staat bekend om zijn effect op bierdrinkers en is ook een kleine woordspeling op de Engelse woorden voor ‘kippenvel’ en ‘kruisbessen’, die beide, grappig genoeg, iets met ganzen te maken hebben. In het Engels worden het kippenvel "kippenvel" genoemd en de kruisbessen "kruisbessen", we zouden de ene grofweg vertalen als kippenvel en de andere als kruisbessen.
Het gelijknamige bier heeft geen deuken, maar wel een royale hoeveelheid bessen die in de vorm van puree in het bier gaan en het een elegante frisheid en fruitige zuurgraad geven. Melkzuurbacteriën ondersteunen het aroma en toveren een melkachtige romigheid in het bier, die prachtig harmonieert met de smaak van de kruisbessen.
Water, gerstemout , tarwemout , kruisbessen, hop, gist, melkzuurbacteriën