Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Pils met komkommer
Dat komkommer en bier een droompaar zijn, hebben sommige mensen al bewezen: Braumanufaktur Hertl met hun Gurken-Gose bijvoorbeeld, of Steamworks met hun Killer Cucumber Ale . Nu is er weer een komkommerbier van BRLO dat de fijne frisheid van groene groenten combineert met de hoppige zuurheid van bier.
Cucumber Quench is een dorstlessende pils die geïnspireerd is op zowel Mexicaanse als Weense pils. Vreemde combi? Helemaal niet! Het moutige karakter van de Vienna Lager ontmoet de verfrissende lichtheid van de Mexicaanse Lager. Het brouwproces wordt voltooid door het afgewerkte bier op een puree van komkommers te bewaren. Deze stap verfijnt het bier met de onmiskenbare tonen van fijne komkommers en geeft Cucumber Quench een extra kick van frisheid.
Het komkommerachtige brouwsel schittert in zonnig goud, een vluchtige sluier van wit schuim maakt de visuele indruk compleet. In de neus presenteert het ongewone pils zich met delicaat uitgebalanceerde tonen van zachte mout, sappige komkommer en citroenachtige hop. Deze eerste indruk zet zich voort in de smaak: de slanke body bouwt zich op met delicate mouttonen en speelt vervolgens pittige citrustonen en een vederlicht komkommeraroma dat wonderwel samengaat met de milde bitterheid. De afdronk is knisperend bitter en doet verlangen naar nog een glas bier met een vleugje komkommer.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, komkommerpuree, gist