De samenwerking tussen de twee brouwerijen Orca en Barbarossa was vanaf het begin voorbestemd voor grootsheid: beide brouwerijen staan bekend om hun uitstekende craftbieren en hun scherpe gevoel voor de omgang met extravagante grondstoffen. Afzonderlijk zijn ze al een kracht om rekening mee te houden, maar in combinatie kun je iets werkelijk groots van ze verwachten.
Hun gezamenlijke brouwsel heet simpelweg Saison, maar op het eerste gezicht is het allesbehalve eenvoudig: een collage van felle kleuren, orka's, chilipepers en interessant gevormde kruiden trekt de aandacht en wekt nieuwsgierigheid naar het bier. Chili en specerijen zijn extra ingrediënten die worden gebruikt om het brouwsel op smaak te brengen: fruitige Pasilla-chili geeft de Belgische Saison rokerige tonen en een vleugje chocolade en rood fruit; de verfijnde Andaliman-peper voegt een citroenachtige frisheid toe aan het smakenspel, tintelend op de tong en zachtjes verdovend. Na het brouwproces werd deze spannende biercreatie gerijpt op stukken Frans eikenhout. Deze laatste stap rondt de Saison vakkundig af, geeft hem diepte en complementeert het smaakprofiel met een kruidige hint vanille.
Orcas and Barbarossa's Imperial Saison met Pasilla-chili en Andaliman-peper is een volumineus brouwsel dat verrukt met complexiteit, bloemige citrustonen, vurige kruiden en diverse houttonen. Een ongewone bierervaring om rustig van te genieten.
Water, gerstemout, tarwemout , Pasila chili, Andaliman peper, hop, Franse eikenhouten snippers, gist