Velen van ons houden niet van de winter. We rouwen om de vederlichte zomer met al zijn geneugten, we missen de warmte, het licht en de ontspannen sfeer heel erg en zijn eind augustus al verdrietig dat de herfst voor de deur staat. Het koude seizoen brengt nattigheid en mist, modder en constante regen, duisternis en onherbergzame temperaturen met zich mee. We moeten ons in dikke jassen wikkelen, waterdichte schoenen dragen en kunnen niet meer de hele dag buiten blijven. Als de altijd grijze november voorbij is, dreigt de kerststress al en dan is de stemming tot en met maart beroerd. Een ware tragedie - ware het niet dat de fijne winterbieren er waren!
Vooral in Beieren en Franken is het een traditie om de winter te verzachten met rijke, sterke en kruidige bierspecialiteiten. Deze brouwsels worden precies op tijd geproduceerd voor het begin van de winter of de herfst en houden ons, met een toename van alcohol en smaak, comfortabel warm tijdens de ongemakkelijke helft van het jaar.
Een delicatesse onder deze speciaalbieren is Winter Gold van brouwerij van de familie Jacob. Jaar na jaar brouwt het team van Bodenwöhr een toverdrank die je zal betoveren met robuuste mout, romige karamel, gekonfijt fruit en versgebakken biscuitgebak. Maak het u gemakkelijk thuis, vergeet hagel, natte sneeuw, motregen en sneeuwbrij en trakteer uzelf op het fijne wintergoud van Jacob!
Water, gerstemout , gebrande gerstemout , hop, gist