Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Fans van brouwerij Wiethaler wachten al een tijdje met spanning op de herlancering van dit bier. In 2015 zorgde Groll'sche Doldenpils voor opschudding in de nationale en internationale bierscene en bezorgde de brouwerij uit Lauf an der Pegnitz een grote schare fans. De liefhebbers van Groll'schen Doldenpils moesten twee jaar wachten op het goede bier, nu werd het opnieuw gebrouwen en gebotteld. De bierspecialiteit is vernoemd naar de voorvader van Pilsner Josef Groll. De Beier leefde in de 19e eeuw en werd bekend als de eerste meesterbrouwer die met succes een pils produceerde. De jonge brouwers van Brouwerij Wiethaler treden in grote voetsporen en kunnen maar één ding zeggen: “Josef Groll zou jaloers zijn.”
De Groll'sche Doldenpils wordt gebrouwen met verse, ongedroogde hopbellen. Het groene goud is afkomstig van onze hopboerenvriend Friedrich uit Herpersdorf. Samen met de Neunhofer Tennen-mout wordt de hop gebrouwen volgens het traditionele afkookproces. Deze methode is in staat om het maximale aroma uit de hop te halen en in het bier te transporteren. De Groll'sche Doldenpils vloeit in het glas in een troebele ambertint die niet typerend is voor pils. De troebelheid komt voort uit het feit dat de Pils niet wordt gefilterd, in tegenstelling tot traditionele, moderne Pils. De Wiethaler Pils lijkt ook iets donkerder dan zijn tegenhangers. De massieve schuimkraag van parelwit schuim met gemiddelde poriën is echter meegaand. Het schuim ruikt heerlijk hoppig: bloemig, fruitig en kruidig, in de neus ontvouwt zich een hopvuurwerk. De initiële smaak levert wat de indrukwekkende geur belooft: hop, hop, hop.
De Groll'sche Doldenpils combineert alles wat je van een pils mag verwachten: het is citrusfris, knapperig bitter en uitbundig hoppig.
Briljante prestatie!
Water, gerstemout , hop, gist