Wat de bockbiertap voor de Franken is, is voor de Denen de Julebryg Dag. Ieder jaar wordt er op de avond van de eerste vrijdag in november in Denemarken kerstbier getapt en worden de feestdagen ingeluid.
Om hun gedeelde verleden te vieren, sloegen de brouwers van de Hamburgse brouwerij ÜberQuell en de uitzonderlijke Deense brouwer Anders Coisbo van The Man Behind de handen ineen en deden waar ze goed in zijn. In deze prachtige samenwerking ontstond enkele jaren geleden het eerste gezamenlijke werk: Julebryg is een kruidig kerstbier dat met veel liefde en bijzondere ingrediënten wordt gebrouwen.
In 2020 werd de samenwerking iets ingewikkelder door de huidige wereldgebeurtenissen, maar de brouwers lieten zich daar niet door tegenhouden en produceerden zoals gewoonlijk een heerlijke Julebryg.
Het droomkind van Deens-Duitse ouders vloeit in een prachtige kopertint het glas in en is versierd met een kleine kroon van romig, licht getint schuim. Uit de vluchtige schuimkraag stijgt een verleidelijke geur op, die kerstgevoel creëert. De eerste smaak onthult een gekruide pils die de naam absoluut verdient: fluweelzachte tonen van speculoos, gekonfijte sinaasappelschil en zoete mout strelen het gehemelte, en een hele reeks kerstkruiden geven het bier zijn feestelijke kick. We proeven kaneel, anijs en kardemom; een combinatie die je meteen in vakantiestemming brengt.
ÜberQuells Julebryg is Kerstmis in vloeibare vorm.
Water, gerstemout , havermout , hop, gist, kardemom, koriander, steranijs, gedroogde sinaasappelschil, kaneel