Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Naast zachte klassiekers als Pils en Hellem is Schierlinger Rogge de sterkste specialiteit die de speciaalbrouwerij Schierling te bieden heeft. De kastanjerode schoonheid is gebrouwen met geroosterde roggemout en presenteert een prachtig palet van donkere mouttonen.
Roggebier was vroeger veel wijdverspreider dan nu. Rogge was een graan dat goed groeide op Duitse bodem en daardoor in grote hoeveelheden tot bier kon worden verwerkt. Naarmate de bevolking toenam, nam ook de vraag naar brood toe en verschoof de prioriteit van vloeibaar naar vast voedsel. Het brouwen van roggebier werd zelfs tijdelijk verboden om een wijdverspreide broodvoorziening voor de bevolking te garanderen. Gelukkig is er tegenwoordig in Duitsland geen tekort meer aan graan en sluiten de productie van brood en bier elkaar niet uit. Gelukkig maar, want het donkere roggebier smaakt heerlijk bij stevig brood uit de steenoven met verse boter en een vleugje bieslook.
De Schierlinger-rogge vloeit prachtig koperrood het glas in en is versierd met een indrukwekkende kroon van wit, stevig schuim. Een sterke, moutige geur stijgt naar de neus en laat tonen achter van versgebakken brood, donker fruit en delicate karamel. De initiële smaak volgt de olfactorische eerste indruk en onthult een middelzware body met verrassend sterke carbonatatie. Aroma's van brooddeeg, geroosterde granen en romige karamel dansen op de tong voordat het biergenot eindigt met een frisse afdronk van moutige pracht.
Water, roggemout , gerstemout , hop, gist