Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Brouwerij Altenburger heeft een klassiek assortiment: Helles, Bock, Pils en Co. behoren tot de steunpilaren van het Duitse bierlandschap en zijn de favorieten van de Duitsers. De smakelijke creaties passen perfect bij de lokale keuken en vullen hartige gerechten uitstekend aan. De brouwerij Altenburger komt uit de gelijknamige stad in Thüringen en brouwt bieren die een prachtige aanvulling vormen op Rostbratwurst met zuurkool, rollades met knoedels en rode kool, Rostbrätel of gebraden bier. Met hun uitgebalanceerde harmonie van hop en mout complementeren de nuchtere brouwstukken perfect het aroma van hartige gerechten en smaken ze ook op zichzelf best lekker.
Om hun assortiment compleet te maken, brachten de brouwers onlangs een Kellerbier uit. Deze traditionele bierstijl vult het assortiment perfect aan. Het recept voor de klassieker komt van Karl: Karl was een van de eerste meesterbrouwers van de brouwerij en ontwikkelde een fijn kelderbier dat tot op de dag van vandaag zijn relevantie niet heeft verloren. Zijn interpretatie is vakkundig uitgebalanceerd en scoort met een volle body en een overvloed aan zachte mouttonen.
Het kelderbier presenteert zich in een glanzende goudtint in het glas en wordt bekroond met een luchtige lading sneeuwwit schuim. De smaak is zijdezacht en omhult het gehemelte met aromatische graantonen. Een fris vleugje hop zorgt voor contrast en een subtiele bitterheid die perfect samengaat met de milde zoetheid van de mout.
Water, gerstemout , hop, gist