Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Zwickl is een stijl die onder meer in de Frankische regio voorkomt. Traditioneel was de Zwickl voorbehouden aan de brouwer: tijdens het brouwproces moet de specialist biermonsters nemen om de rijping en ontwikkeling van het bier te monitoren. De slok, die met een klein Zwickel-kraantje rechtstreeks uit de opslagtank wordt genomen, heet en heet Zwickl. Nadat de brouwers genoten hadden van het frisse, ontpitte en niet-gerijpte bier, kwamen ze op het idee om dit genot met hun klanten te delen. Het Zwicklbier is geboren en wordt sindsdien geserveerd in de gezellige kelders van Franken en Duitsland met snacks en dergelijke.
Een goed voorbeeld van de traditionele bierstijl is de Zwickl van Greif. De Forchheimer Brouwerij ligt aan de poorten van Frankisch Zwitserland en daarmee in het hart van de Frankische bierkeldercultuur. Er zijn talloze biertuinen rondom de brouwerij waar de goede Greif wordt geserveerd. Natuurlijk mag een echt kelderbier niet ontbreken!
De Zwickl van Greifenbräu vloeit in al zijn ongefilterde glorie in het glas en presenteert zich in een natuurlijk troebele goudtint met een kleine kroon. Toetsen van ovenvers brood, warm gistdeeg, hooidrogen in de zon en kruidige weidekruiden lopen als een rode draad door de geur en smaak. Een harmonieus evenwicht tussen zoetheid en bittere bitterheid maakt de Zwickl tot een drinkbare specialiteit.
Water, gerstemout , hop, gist