Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Lange tijd was glutenvrij bier geen genot. De brouwerijen namen hun toevlucht tot glutenvrije granen die niet zo geschikt zijn om te brouwen als gerst, tarwe of haver. Gierst of rijst bevatten geen gluten, maar geven niet dezelfde volle smaak aan bier als hun glutenbevattende tegenhangers. Brouwerij Schleicher uit Itzgrund heeft een project gelanceerd dat zich richt op het produceren van goede glutenvrije bieren. Aan het brouwen ging twee jaar onderzoek vooraf, waarbij een team van wetenschappers en brouwers eraan werkte om het bier op natuurlijke wijze glutenvrij te maken. Niemand wilde concessies doen aan de smaak en daarom werd een speciale brouwmethode ontwikkeld.
Tegenwoordig produceert Schleicher NATURAL heerlijk doordrinkbaar bier dat niets anders bevat dan gluten.
Een bijzonder verfrissend voorbeeld van dit label is de NATURAL Radler. De fruitige mixbierdrank is gemaakt met het beste bier en het sap van zonovergoten biologische citroenen. In tegenstelling tot de meeste wielrenners wordt deze niet met concentraat gebrouwen, maar met direct sap van de gouden vruchten. Net als alle andere ingrediënten zijn de citroenen afkomstig van de biodynamische teelt door Demeter. In een behoedzaam proces worden ze verwerkt tot heerlijke limonade, die vervolgens met het bier wordt getrouwd. De brouwers vermijden kunstmatige toevoegingen, zoetstoffen en smaakstoffen volledig.
Brouwwater, DEMETER gerstemout, DEMETER hop,
Natuurlijk troebele citroenlimonade (50%) (water, Demeter direct citroensap 10%, Demeter ruwe rietsuiker 7,5%)
Ingrediënten uit biodynamische teelt