Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van goed eten en besteden steeds meer aandacht aan waarmee ze hun lichaam voeden. Veel grondstoffen en ingrediënten zijn in opspraak geraakt en van de menukaart verwijderd. Tarwe wordt al lange tijd bekritiseerd en er zijn veel mensen die hun consumptie van witte tarwebloem aanzienlijk hebben verminderd of helemaal zijn gestopt met de consumptie ervan. Gelukkig zijn er goede alternatieven! Spelt staat volop in de belangstelling en wordt lange tijd gezien als het gezondere graan.
Hildegard von Bingen was al enthousiast over spelt: het oergraan heeft een hogere dichtheid aan vitamines en mineralen dan zachte tarwe en ook iets meer eiwitten. Ook het hoge vezelgehalte en de goede smaak spreken voor spelt.
Mattias, oprichter van de Bread Company, is ook fan van spelt. De bierbroodbakmix Italiaanse kruiden en knoflook is zowel verkrijgbaar met tarwebloem als in een variant met spelt. Beide blends bevatten handgeplukte Italiaanse kruiden zoals oregano, basilicum, marjolein en rozemarijn en een flinke portie knoflook. Om de mediterrane smaak af te ronden adviseren wij een fijn Italiaans biertje en bijpassende toppings zoals Nduja, venkelsalami of stevige pancetta. Ricotta of een tapenade van zwarte olijven smaakt ook heerlijk bij speltbrood.
Voedingswaarden
Gemiddelde voedingswaarden per 100g:
Energie 1533 kJ / 361 kcal
Vet 1,7 g
- waarvan verzadigde vetzuren 0,5 g
Koolhydraten 75g
- waarvan suiker 2,2 g
Eiwit 11,2 g
Zout 2,2 g
Ingrediënten
Speltmeel (een tarwesoort) , bakpoeder (rijsmiddel natriumwaterstofcarbonaat, complexvormer wijnsteenzuur (L+)), zout, suiker, specerijen (knoflook, uien, oregano, basilicum, marjolein, rozemarijn, rode/groene peper) Kan sporen bevatten van lactose, ei en
Bevat noten.