Voor ons hoort bij de perfecte winterdag felle zon. Een paar kostbare uren lang schijnt de zon uit de wolkenloze, blauwe lucht en laat de sneeuw glinsteren als vers geslepen diamanten. De lucht is ijskoud en helder, het knarst bij elke stap onder onze voeten en onze adem stijgt op in witte wolken. Stevig ingepakt wandelen we door het winterwonderland, sleeën we over glooiende heuvels en misschien raken we wel verwikkeld in een sneeuwballengevecht met de buren. Als het om vijf uur buiten ongemakkelijk en donker wordt, maken we het ons gemakkelijk op de bank met een warmwaterkruik en een knus dekentje. Om het geheel af te ronden trakteren we onszelf op een fijn winterbier dat de resterende kou uit onze botten verjaagt en ons enthousiast maakt voor Kerstmis.
Veel brouwerijen hebben zo’n bier in hun assortiment, maar één van onze favorieten is Wintergold van Günther.
De seizoensbierspecialiteit heeft een drinkbaar alcoholgehalte van 5,8% en scoort met een winterse smaakcombinatie. Het eerste wat opvalt bij het drinken is de volle mout: zachte tonen van zacht geroosterd graan, ovenverse biscuitbodem en gekarameliseerde noten zorgen voor een lekkere zoetigheid. De hop voegt op harmonieuze wijze hints van appels en groene bloemschermen en een heerlijke kruidigheid toe. Wintergold is onze keuze voor een gezellige middag voor de open haard!
Water, gerstemout , hop, gist