De Günther Bräu in Burgkunstadt brouwt al bijna 185 jaar nuchtere bieren en wordt vanaf het begin gerund door de familie Günther. Hun kernassortiment Frankische en Beierse klassiekers vormt een aanvulling op een aantal seizoensspecialiteiten, waaronder de bleke Bock. Zoals gebruikelijk in Franken wordt er tweemaal per jaar sterk bier gebrouwen. De Maibock wordt geserveerd in het voorjaar en de Winterbock in het najaar.
Het lichte bockbier wordt in de vroege zomer gebrouwen en mag daarna in alle rust zijn aroma ontwikkelen. Het wordt drie maanden in de kelder bewaard voordat het in oktober voor verkoop wordt vrijgegeven. Deze bijzonder lange rijpingsperiode zorgt voor een goed afgerond, evenwichtig en complex karakter, dat wordt aangevuld door een krachtig alcoholpercentage van 7,5%. Een selecte selectie mouten en een hoog gehalte aan origineel wort maken van de lichte bock een volwaardig genot voor het koudere seizoen.
De Günther’sche delicatesse vloeit in helder zonnegoud het glas in en vormt een luchtige schuimkraag met grove poriën. In de neus komen zachte honingtonen samen met robuuste mout- en citroenachtige hints - een combinatie die ervoor zorgt dat je hem wilt proeven. De initiële smaak is vol en raakt de tong met graantonen, romige karamel en delicate hopondertonen. Het alcoholpercentage van 7,5% zorgt voor een aangename warmte.