Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
We leven in een tijd van constante beschikbaarheid: niet alleen zijn we constant beschikbaar, allerlei soorten groenten en fruit kunnen ook op elk moment van het jaar worden gekocht, ongeacht het seizoen en de rijpingstijd. Als je in december zin hebt in verse blauwe bessen, is dat geen probleem, je koopt er gewoon een paar in de supermarkt.
Tegenvoorstellen voor dit luxueuze assortiment zijn de concepten van regionaliteit en seizoensinvloeden: lange transportroutes, energie-intensieve teelt in kassen en de hogere prijs van niet-seizoensgebonden voedsel spreken de aankoop ervan tegen. Steeds meer mensen willen hun verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en eten daarom lokale producten die in de cyclus van de seizoenen worden geteeld.
Brouwers behoren altijd tot de pioniers en daarom zweren zij ook bij seizoensinvloeden. Dit principe strekt zich echter niet alleen uit tot de inkoop van grondstoffen, maar vaak ook tot het productaanbod: de meeste traditionele brouwerijen hebben minstens één bier in de aanbieding dat alleen op bepaalde tijden verkrijgbaar is. In het geval van Lindebräus uit Gräfenberg is dit bier een bockbier. Het fijne sterke bier wordt slechts één keer per jaar gebrouwen en kenmerkt zich door zijn evenwichtige smaak en het heerlijke moutgehalte. De fijne wijn heeft een alcoholgehalte van 6,5% en kan snel gedronken worden!
Water, gerstemout , hop