Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In oktober en november is het bijzonder leuk om lange wandelingen te maken. De bladeren aan de bomen kleuren zonnig geel en vurig rood, de lucht is helder en fris, de grond is bezaaid met ritselende bladeren en afgevallen kastanjes, de laatste soorten zomerfruit en -groenten rijpen en er trekt een dikke mist naar binnen. de ochtend de landen. Ook op het bierschap heeft de herfst enkele hoogtepunten te bieden: Bockbier wordt getapt in de traditionele brouwerijen van Franken en Beieren, de eerste feestbieren voor de periode vóór Kerstmis komen op de markt en brouwerijen die toegang hebben tot vers geoogste hop serveren hun frisse hopbieren.
Eén van deze brouwerijen is Zum Löwenbräu uit Adelsdorf. Hoewel de Aischgrund geen hopteeltgebied meer is, staat de brouwerij graag stil bij deze tijd. Nadat in de middeleeuwen vooral wijn werd verbouwd, vond in de eeuwen daarna een verandering plaats en werd bier steeds belangrijker. Tot aan de Tweede Wereldoorlog werd in Aischgrund hop verbouwd, waarna deze gewoonte verloren ging ten gunste van meer graan. Gelukkig heeft Löwenbräu goede contacten met andere hopteeltgebieden en kon hij dit jaar weer een lading vers geplukte hopbellen veiligstellen.
Hun frisse hoppilsner is een zijdezacht biergenot dat tonen van gemaaid gras, bloemige hop, rijp steenfruit, kruidige weidekruiden en een vleugje lichte mout in het glas brengt.