's Werelds meesterbrouwers zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken om zoveel mogelijk hop in het bier te transporteren. Soms zijn ze goud waard als ze experimenteren. Dit is wat er gebeurde in de Sierra Nevada: toen het team na het werk onder het genot van een biertje over de hopmethoden filosofeerde, kwamen ze op een briljant idee dat op een servet werd vastgelegd. Het onderwerp van hun ruwe schets was een revolutionaire vorm van dryhopping die aanzienlijk meer hop in het bier kan brengen zonder de bitterheid significant te verhogen. Ze noemden hun uitvinding Hop Tornado en gingen meteen aan de slag met het uitproberen van 's werelds eerste aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Deze praktijktest was wonderwel succesvol en vond korte tijd later zijn weg naar het kernassortiment onder de titel Torpedo Extra IPA.
De gehopte IPA is op smaak gebracht met de varianten Citra, Crystal en Magnum en brengt naast veel smaak een levendig alcoholpercentage van 7,2% en een behoorlijk indrukwekkende 65 bittereenheden in het glas. De koperrode schoonheid met delicate wolken ruikt en smaakt naar zonovergoten citrusvruchten, tropisch fruit, vers gemaaid gras en harsachtige dennen. Een vleugje karamelkoekje vertegenwoordigt de twee mouten en onderstreept op elegante wijze de hopexplosie.
Als je op zoek bent naar een klassieke, American India Pale Ale met hart, karakter en traditionele smaak, dan is Sierra Nevada's Torpedo Extra IPA de juiste keuze!
Water, gerstemout , hop, gist