Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Als u niet kunt kiezen tussen bier en mousserende wijn, raden wij Lindemans Geuze aan!
Geuze is een van de Belgische lambiekbieren die zich kenmerkt door zijn karakteristieke zuurgraad. Lambiek wordt traditioneel spontaan gefermenteerd, wat betekent dat melkzuurbacteriën, wilde gisten uit de lucht of gisten die in de ketel migreren op de schillen van de gebruikte grondstoffen de fermentatie initiëren.
De Geuze van Lindemans is een prachtig voorbeeld van het gebruik van wilde gisten en heeft dankzij hen een fijne, champagne-achtige zuurgraad. Naast de gist is er nog een bijzonderheid aan de geuze: hij ontstaat door het samenvoegen van twee bieren. Om een geuze te maken, worden een jong bier en een oud bier dat lang bewaard is, met elkaar vermengd. Het resultaat is een uniek bier met een heel bijzondere charme.
Lindeman's Geuze vloeit zonnig lichtgeel het glas in en wordt gekroond door een bleek, vluchtig schuim. Fijne parels stromen voortdurend van de bodem van het glas naar de oppervlakte en brengen de delicate geur van bloemige citrusvruchten, onrijpe groene appels en pittige, zoete witte wijn aan het licht. De smaak volgt de reukindruk: Lindemans Geuze is pittig, zuur, fruitig en bijzonder.
Ijskoud geserveerd onthult het Belgische speciaalbier zijn volle charme en biedt het de perfecte zomerse verfrissing.
Water, gerstemout , hop, gist