Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een biertje met kersen, kan dat überhaupt wel smaken? Maar iets!
De Kriek van Lindemans is echt een heel bijzondere brouwspecialiteit uit België: hij heeft geen onder- of bovengisting, maar ontstaat spontaan. Wilde gisten en melkzuurbacteriën uit de lucht zorgen voor de fermentatie in de open vaten. Deze techniek is typisch voor België en wordt in andere landen zelden toegepast. Een ander uniek verkoopargument is de tweede gisting met fruit. Tijdens de tweede fermentatiecyclus wordt de Kriek vermengd met vers kersensap. Het fruit zorgt niet alleen voor een verbluffende smaak, maar ook voor de uiterst verleidelijke, kersenrode kleur van het fruitbier.
Lindemans Kriek is een kersenbom die je moet proberen!
Het Belgische speciaalbier vloeit prachtig robijnrood het glas in en glinstert in alle facetten van kersenrood. Een fijn schuim in de kleur van blozende kersenbloesems kroont het bier en verspreidt tegelijkertijd een sirene-achtige geur van vers geoogste, dieprode kersen. De overweldigende geur van verse kersen gaat gepaard met een fijn, bloemig aroma dat doet denken aan kersenbloesems op een warme lentemiddag. De smaak stelt niet teleur na de olfactorische eerste indruk: kersenexplosie op zijn best.
Met zijn frisse, fruitige bruis is Lindemans Kriek een smaakervaring die je niet snel wilt vergeten.
We proefden ook voor u de Lindemans Kriek in het virtuele bierseminarie:
Water, gerstemout , kersen, hop, wilde gist