Een perfect huwelijk is een kwestie van smaak. Voor ieder koppel gelden andere regels, verschillende adviezen en andere voorwaarden. Hetzelfde geldt voor de combinatie van smaken. Terwijl chef-koks en gastronomieprofessionals vreemde combinaties zoals abrikoos en dille, meloen en salie of aardbeien met balsamico geweldig vinden, kunnen minder getrainde smaakpapillen hier moeilijker aan wennen. Brouwerijen durven ook onconventionele combinaties uit te proberen en gaan soms fout. Brasserie Boon uit België daarentegen scoorde een echte hit met hun perfecte huwelijk: het team besloot sterke lambiek en vers geoogste wilde kersen te huwen.
De basis voor hun Kriek Mariage Parfait is een lambiek (een Belgisch zuur bier gefermenteerd met wilde gisten) dat 18 maanden in houten vaten heeft gerijpt. Na deze lange rustperiode wordt er per liter bier een pond kersen bijgemengd en blijft het brouwsel nog zes tot acht maanden rusten in eikenhouten vaten. Om de finishing touch te geven aan dit verfijnde brouwsel, wordt het gebotteld en onderworpen aan een tweede gisting. Het resultaat van dit langdurige proces is een complex, veelzijdig bier met een wijnachtig karakter, intense kersentonen, hints van eikenhout en vanille en een vleugje volledig rijp fruit.
Als u wilt, kunt u dit bier nog maximaal twee jaar in de kelder bewaren en wordt u voor uw geduld beloond met een nog milder en fruitiger bier.