Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In het Sint Bernardushuis stonden vroeger monniken achter de ketels. Samen met professionele brouwers produceerden zij bieren met het trappistenzegel. In 1992 veranderde de regelgeving voor trappistenbier en vanaf dat moment mochten alleen brouwsels die daadwerkelijk uit een klooster kwamen zo genoemd worden. Omdat de abdij en de brouwerij van St. Bernardus gescheiden waren, mochten ze hun bier niet meer zo noemen. Deze periode bracht enige turbulentie met zich mee, maar meesterbrouwer Hans Depypere loodste het bedrijf uit de crisis. Hij gaf een nieuwe impuls aan de brouwerij, zorgde ervoor dat de omzet omhoog schoot en breidde de faciliteiten aanzienlijk uit. Vandaag bevindt St. Bernardus zich weer op stabiele bodem en is hij een waardevol onderdeel van de Belgische brouwcultuur.
Hun Dubbel met de naam Prior 8 is gebaseerd op de kloostertijd en de samenwerking met de monniken. Het traditionele kloosterbier wordt gebrouwen in Belgische stijl en brengt naast een zielsverruimend alcoholgehalte van 8,0% een fruitige symfonie met een moutschop in het glas. Het donkerbruine bier smaakt naar rijpe rode appels, vijgen en dadels, delicaat smeltende karamel en sterk geroosterde granen. Een geslaagd evenwicht tussen bitterheid en zoetheid maakt het bier tot een culinair genot dat perfect past bij rijke gerechten en massieve desserts. Een stuk chocoladetaart en een Prior 8? Hemels!