Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Belgische bieren veroveren al geruime tijd de scene van speciaalbier. Geen wonder dat de creaties van onze buren worden gekenmerkt door hun geheel eigen karakter en over het algemeen krachtige lichamen. Een groot deel van de Belgische biercultuur is terug te voeren op het brouwambacht in kloosters. Vooral de trappistenkloosters hebben een goede naam opgebouwd met hun lekkere bieren. Het goede bier van de monniken wordt tot ver buiten de grenzen van België gedronken en slechts iets meer dan een handvol brouwerijen mag het trappistenzegel dragen. Maar ook andere brouwerijen kunnen de typische stijlen van de trappisten produceren.
Een heerlijk voorbeeld is de tripel . Deze Belgische klassieker brengt maar liefst 7,0% alcohol op tafel en verrukt bierliefhebbers met een dichtgeweven, complexe smaak en een fijne kruidigheid.
De Brasserie St-Feuillien behoort niet tot de trappistenbrouwerijen, maar heeft wel een uiterst smaakvolle tripel in het assortiment. Jouw interpretatie vloeit glanzend goudkleurig het glas in en ruikt bij het schenken verleidelijk naar broodmout en versgebakken koekjes. Een vleugje fruitige hop komt erbij en maakt je enthousiast voor de eerste slok. De initiële smaak onthult een volumineuze body met een fluweelzacht mondgevoel. De smaak bestaat uit brood, geroosterd graan, hooi, kruiden, weidebloemen en sterke gist. Het alcoholpercentage van 8,5% is slim in de smaak geïntegreerd en verwarmt lichaam en geest.
Water, gerstemout , invertsuiker, hop, gist, antioxidanten