De Organic Chocolate Stout van Samuel Smith is een bierspecialiteit die niet alleen indruk maakt met zijn uitstekende biologisch geteelde ingrediënten, maar ook met zijn uitstekende smaak.
Zowel de cacaobonen als de chocolademout zijn afkomstig van puur biologische landbouw. Het water wordt gewonnen uit de eigen bron van de brouwerij, die sinds 1758 heerlijk hard brouwwater levert. Deze fijne ingrediënten worden gebruikt om een romige, zachte stout te brouwen die zowel drinkbaar als luxueus is.
De Organic Chocolate Stout van Samuel Smith vloeit in een ondoorzichtige mahoniehouten toon in het glas. De licht getinte schuimkraag vormt een prachtig contrast met het diepdonkere bier en verspreidt tegelijkertijd een volumineuze geur van warme cacao met room, kaneel en marshmallows. Deze fijne geur gaat gepaard met tonen van vers gezette koffie en sterk gebrande mout. De initiële smaak onthult een volmondig bier met een heerlijk fluweelzacht mondgevoel en intense aroma’s. Een zachte, delicaat smeltende chocoladenoot streelt het gehemelte en doet denken aan hoogwaardige drinkchocolade. Een fijne, gebrande koffienoot voegt een delicate zuurgraad toe die de zachte zoetheid perfect in evenwicht brengt. De Organic Chocolate Stout levert wat hij belooft: rijke chocoladetonen, aroma’s van delicaat kruidig cacaopoeder en een diepe, donkere complexiteit die leuk is. De afdronk heeft een cacao-accent en blijft lang op de tong liggen.
Als je van chocolade houdt, zul je dit bier geweldig vinden!
Water, gerstemout , hop, gist