Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Meestal werken brouwerijen samen met andere brouwerijen of brouwers. Er zijn uitzonderingen waarbij bieren worden gemaakt in samenwerking met bars, chef-koks, sommeliers of wijnmakers, maar in de regel werken bierexperts samen met andere bierexperts.
De Nederlandse brouwerij Oedipus zet met haar nieuwste samenwerkingspartner compleet nieuwe normen in de biersamenwerking: in plaats van met andere brouwers aan tafel te gaan zitten, heeft het team onderzoekers van 's werelds eerste museum voor micro-organismen aan boord gehaald. Micropia is een plek waar alles draait om de levens van microscopisch kleine wezens en deze in een verrassende variatie presenteert. Omdat bier een groot aantal actieve micro-organismen bevat, ontstond deze bijzondere combinatie.
Samen met de experts van Micropia maakten de brouwers een wandeling door de Amsterdamse Koninklijke Dierentuin ARTIS en vonden in de boomgaard wat ze zochten: wilde gisten leven op bladeren, vruchten en schors en het team koos voor melkzuurbacteriën en een gistcultuur genaamd Pichia. Deze unieke combinatie van met de hand geplukte gisten geeft het bier een elegante zuurgraad die sappige tonen van abrikoos en perzik met zich meebrengt. Het resultaat werd gemengd met een pale ale om het een harmonieuze bitterheid te geven.
De wereld zit vol wonderen en met de Wild Microbe Ale van Oedipus kun je er één van dichtbij meemaken!
Water, gerstemout , hop, gist