Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Wat op het eerste gezicht klinkt als vervalsing, is eigenlijk een traditionele brouwtechniek. Bij het zogenaamde Bière de coupage wordt een vers gebrouwen bier gemengd met een brouwsel dat al wat ouder en rijper is. Het voordeel van het combineren van twee brouwsels is dat het eindresultaat de veerkracht en energie van het jonge bier en de complexiteit en diepgang van het oude heeft. Veel brouwerijen zijn geïnteresseerd in deze methode, ook het Oedipus-team. De Amsterdamse brouwerij nam hun grisette en sneed deze op drie verschillende manieren met verschillende oude brouwsels. Twee van de mengsels liggen nog in opslag, de derde wordt verkocht onder de naam Stuido Oedipus No. 23 verkocht en is een op vat gerijpte Saison.
Het getal 23 bestaat uit twee delen Grisette, die met een deel Berliner Weisse zijn getrouwd en vervolgens zijn gerijpt in een niet meer gebruikt rode wijnvat. Het brouwsel heeft een sterk alcoholpercentage van 6,0% en wordt gepresenteerd in een bleek oud goud met een delicate sluier van schuim. Een neus van zuur, groen fruit en wijn nodigt uit om het te proberen. De smaak bestaat uit fruitige zuren, delicate hints van fijne rode wijn, pittige citroen, tonen van kruidig hout en funky gist. Een sprankelend kooldioxide rondt het droge karakter op elegante wijze af.
Pannenkoeken in hun lekkerste vorm!
Water, gerstemout , tarwemout , havervlokken , hop, gist