Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Imperial Saison gerijpt in abrikozenbrandewijnvaten
Gipfe is de titel van een serie van Bierol. De serie bestaat sinds 2017 en draait om de productie van bijzondere, op vat gerijpte specialiteiten op basis van fijne seizoensbieren. De 2022-versie is een Imperial Saison die na voltooiing van het brouwproces nog vier maanden mocht rijpen. Om de rijpingstijd zo effectief en effectief mogelijk te maken, leenden de brouwers cognacvaten van een bevriende distilleerderij en lieten ze hun schat daarin rijpen. Het edele hout huisvestte vroeger aromatische abrikozenbrandewijn - een Tiroolse specialiteit gemaakt van abrikozen. Het rijpe steenfruit en eikenhout geven het bier zijn fruitige karakter en aardse kruiden.
Bierol's abrikozenbier vloeit in zonnig goud in het glas en draagt een vluchtige kroon van luchtig, wit schuim op het natuurlijk troebele lichaam. Een milde abrikozengeur vermengt zich met lichte mout op de neus en nodigt uit tot drinken. Deze verwarmt lichaam en geest met zijn sterke alcoholpercentage van 9,5% en zijn complexe smaak. Ondanks de overvloed aan verschillende aroma’s loopt de abrikoos als een delicate draad door de gehele bierervaring en is het laatste wat daarna op de tong blijft liggen.
Dumplings, jam, schnaps, compote en gebak - de toepassingen van abrikozen zijn gevarieerd, maar onze favoriet is abrikozenbier!
Water, gerstemout , hop, gist