Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Imperial Coconut Cocoa Stout
Het Bierol-trio bedacht deze bierspecialiteit in de zomer van 2017. Christoph, Max en Marko zaten samen met een koud biertje en maakten plannen voor de volgende creaties. Omdat er nog geen seizoensversies in hun assortiment zaten, gooiden ze het idee voor een winterbier rond. Tijdens het brainstormen onder de zomerzon kwam de kokosnoot in mijn gedachten. Zoals soms het geval is, konden ze het tropische fruit niet uit hun hoofd krijgen, dus moest er een feestelijk concept omheen worden bedacht. De juiste combinatie was snel gevonden: kokosnoot en chocolade vormen een dreamteam, zoals blijkt uit kokosmakronen en relevante kokoschocoladerepen.
Met geroosterde cacaobonen en geroosterde kokosvlokken creëerden de jongens een majestueuze imperial stout die naast deze extra ingrediënten ook nog eens een fantastische rijkdom aan zeven moutsoorten bevat. Het high-proof brouwsel brengt maar liefst 8,2% alcoholgehalte en een zijdezachte symfonie van subtiel smeltende chocolade en exotische kokosnoot in het glas. Gault & Millau riepen deze feilloze combinatie uit tot Bier van het Jaar 2019.
Overigens komt de naam van de creatie uit het thuisland van de kokosnoot. Volgens de brouwerij wordt bij vrolijke gelegenheden de Jamaicaanse uitdrukking Bomboclaat gebruikt. Ons eigen onderzoek heeft een andere betekenis aan het licht gebracht, maar in ieder geval kan worden gezegd dat het woord wordt gebruikt om iemands gevoelens, positief en anderszins, uit te drukken.
Water, gerstemout , hop, gist, geroosterde cacaoboon, geroosterde kokosnootvlokken