Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Havermout maakt deel uit van het algemene beeld van een gezond ontbijt, vooral in Duitsland. Je eet ze in muesli, maakt er pap van of, als je zin hebt in bijzonder avontuurlijk, doe ze in een smoothie. De gedroogde en geperste haver kan je ook op een andere, veel aantrekkelijkere manier nuttigen: in de vorm van bier !
Ambachtelijke brouwers hebben de kracht van haver ontdekt en gebruiken het vitaminerijke graan om hun creaties een heerlijk fluweelzacht mondgevoel en milde graantonen te geven. Naast mout zorgt de haver voor een romige, gripvolle textuur en draagt met zijn onmiskenbare smaak en body bij aan het aromatische spel.
De Oostenrijkse brouwers van Bevog hebben een heel bier aan haver gewijd en doen met hun intense Oatmeal Stout recht aan de ontbijtklassieker. De bierspecialiteit vloeit in de kleur van vers gezette ochtendkoffie het glas in en is versierd met een delicate sluier van licht getint schuim. Een briesje rookaroma stijgt naar de neus en vermengt zich met havermoutkoekjes, gemalen koffiebonen en chocolade. De eerste drank volgt de reukverrukking en zet deze aromatisch voort. Sterke gebrande mout met fijne rook ontmoet vanille, mannenchocolade en espresso. Een vleugje hop neutraliseert de volheid van de mout en verzacht de zoete impact met een subtiele bitterheid.
Water, gerstemout , havervlokken , hop, gist