In Japan is het streven naar perfectie diepgeworteld in de cultuur, het vakmanschap en het dagelijks leven. Of het nu gaat om de bereiding van een uitgebreid kaiseki-menu, het ontwerp van een zentuin, de beoefening van traditioneel handwerk of het dagelijkse ontbijt – elk detail telt, elke nuance is bewust vormgegeven en betekenisvol. Deze houding zie je ook terug in de bierwereld. We willen je graag kennis laten maken met Asahi Super Dry – een bier dat met chirurgische precisie is bedacht en helderheid, balans en ultiem drinkplezier combineert.
Asahi Super Dry is ontwikkeld met als doel een compleet nieuwe bierervaring te creëren. Het is 's werelds eerste superdroge bier. In tegenstelling tot klassieke lagers is het niet de bedoeling dat het overdreven zoet of moutig smaakt, maar juist een zuivere, pure smaak biedt die het gehemelte opfleurt zonder te overheersen. Het idee: een bier dat harmonieert met eten in plaats van het te overheersen – of het nu sushi, ramen of gegrilde gerechten zijn.
In het glas presenteert Asahi Super Dry zich in kristalhelder goud met een fijne, witte schuimkraag. De neus is subtiel, met licht grassige hoptonen en een vleugje rijst. De eerste slok is verfrissend en fris: droog, helder en direct. Na slechts een paar seconden bereikt de smaak zijn hoogtepunt – een bewuste keuze van de brouwmeesters – en verdwijnt dan langzaam en mild, zonder bitterheid of nasmaak.
Water, gerstemout , maïszetmeel, maïs, hop, rijst, gist