Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Met havermout, chocolade en een handvol andere ingrediënten kun je heel veel heerlijke dingen maken. Havermoutkoekjes met een subtiel smeltende chocoladekern bijvoorbeeld. Of sappige appelcrumble met hagelslag. Wat we echter altijd verkiezen boven zoete gebakjes is bier. En dit kan ook nog eens heerlijk op smaak gebracht worden met havervlokken en een vleugje chocolade. De Moosehead-brouwers gebruikten voor hun Oatmeal Brown Ale echter geen chocolade, maar fijne chocolademout. Deze bijzondere mout is gemaakt van donker gebrande gerst en tovert in het bier volle tonen van delicaat smeltende chocolade en hints van koffie tevoorschijn. Gecombineerd met de stroeve textuur en zachte smaak van de haver resulteert dit in een robuuste bierspecialiteit waar iedere zoetekauw van zal genieten.
Mooseheads Oatmeal Brown Ale brengt maar liefst 5,7% alcohol en een diep mahoniebruine kleur in het glas. De getinte schuimkraag straalt een aardse geur uit van geroosterde mout en cacao. Het smaakprofiel bestaat uit zacht geroosterde mouttonen, subtiel smeltende chocolade en de geur van vers in de oven gebakken havermoutkoekjes. Een vleugje hop en een zacht, zijdeachtig mondgevoel ronden het genot af en maken het donkere bier tot een absoluut genot.
Als u op zoek bent naar afwisseling voor uw koffiepauze op zondag, probeer dan dit bier: het past heerlijk bij gebak en taarten en sluit het weekend in stijl af!
Water, gerstemout , hop, gist, haver