Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Goede dingen kosten tijd - deze oude volkswijsheid heeft menig ongeduldig persoon geïrriteerd. Geduld is een schone zaak, die in dit specifieke geval gelukkig wordt beloond met absoluut genot.
Als brouwer moet je kunnen wachten, want bier laat zich niet overhaasten. Traditionele variëteiten hebben een paar weken rust nodig voordat ze klaar zijn, maar er zijn enkele speciale variëteiten waarbij de brouwers extreem geduld moeten hebben. Een heerlijk voorbeeld is As The Crow Flies van Nøgne Ø. De Noorse brouwerij waagt zich voor dit voorbeeld aan een Belgische kriek en besteedt naast Noorse gerst, tarwe en haver, kersensap en verse kersen ook veel tijd aan het afwerken van hun delicatesse. Wilde gisten, die hun werk doen door spontane gisting, zijn verantwoordelijk voor het sterke alcoholpercentage van 9,0%. Hiervoor geven de brouwers de gisten die van nature voorkomen in fermentatiekelders een volle twee jaar. Vervolgens voegen de hopkunstenaars het sap van zure kersen en dieprode zoete kersen uit Frederiksdal toe. Tenslotte rijpt het bier nog een jaartje.
Het tijdrovende kunstwerk vloeit in de kleur van rijpe kersen het glas in en ruikt hetzelfde. In de mond combineert het zomerse aroma van rood fruit met sterke mout en hints van hout en amandelen.
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , zure kers, zoete kers, hop & gist